FKAAS

Om Foreningen KAAS

 
Foreningen KAAS er en interesseorganisasjonen for kommunale saksbehandlere som jobber med alkoholloven eller serveringsloven. Mange ansatte som jobber med saksbehandling etter alkoholloven og serveringsloven har dette som en liten del av sin stilling. Samtidig er dette saker som kan være komplekse, og det kan være vanskelig å finne gode svar på spørsmål knyttet til lovverket. Derfor skal Foreningen KAAS være et sted hvor du kan finne svar og råd, og knytte kontakter med andre i samme stilling. I april 2016 er det 198 medlemmer i foreningen.

 

En viktig funksjon for foreningen skal være å skape gode faglige diskusjoner, og gjøre det lettere å få hjelp og svar på problemstillinger knyttet til alkohol- og serveringssaker. På denne nettsiden får medlemmene tilgang til diskusjonsforum, maler, uttalelser fra f.eks. fylkesmannen og helsedirektorat, rettsavgjørelser og annet som kan være til hjelp for de som jobber med alkohol- og serveringssaker. Målet er å samle all den relevante informasjonen som finnes spredt omkring i dag. 

Gjennom Foreningen KAAS skal det bli lettere å knytte kontakter med andre som jobber med samme problemstillinger, og ta kontakt for råd og drøftinger. På den måten ønsker vi at flere skal føle at de har et faglig fellesskap, selv om de jobber alene med sakene i kommunen. Helsedirektoratet trekker dette frem som et mål med sitt engasjement i opprettelsen av foreningen: Å skape et nasjonalt nettverk, som skal bidra med kompetanseutvikling, og være en arena for ny læring og erfaringsutveksling. Dette vil kunne styrke kommunenes arbeid med, og overholdelse av alkoholloven og serveringsloven.

Foreningen KAAS skal være en politisk uavhengig interesseorganisasjon for de som jobber med alkohol- og serveringssaker. Organisasjonen skal være faglig forankret, og kunne gi høringsuttalelser på vegne av medlemmene f.eks. til endringer i alkoholloven. I dag kan det være vanskelig å få gitt en faglig fundamentert høringsuttalelse, fordi disse blir preget av den politiske sammensetningen og prioriteringene i kommunen, og kanskje ikke alltid er i tråd med de faglige vurderingene.

Hvert 2. år skal foreningen arrangere en fagkonferanse hvor alle medlemmer vil møtes for faglig påfyll. Målet er å tilby to dager med dyktige og relevante innledere med spennende fagdiskusjoner. Her vil det også bli avholdt landsmøte med ordinære årsmøtesaker.

 
 
 

OBS! Informasjonskapsler på fkaas.no.

Ved å klikke "jeg forstår", godtar du bruken. Se vår personvernerklæring i hovedmenyen. Les mer

Jeg forstår

www.fkaas.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.