FKAAS

Artikkelindeks

Skjenking og salg i koronapandemien

 

FKAAS har henvendt seg til Helsedirektoratet med en del spørsmål i løpet av de siste ukene om problemstillinger som har oppstått på grunn av den meget spesielle situasjonen hele landet er oppe i for tiden. Svar på disse spørsmålene blir lagt ut i denne artikkelen så snart de er klar.

Alle svar blir lagt ut fortløpende, se i artikkelindeks på høyre side. Regjeringen har laget en nyttig artikkel om smittevernveiledere og bransjestandarder som kan leses her: artikkel

Gro Gaarder, leder i FKAAS sier at "situasjonen  vi opplever med pandemien er så spesiell at lovgiver ikke har tenkt på  dette da alkoholloven og serveringsloven ble vedtatt.  FKAAS får mange henvendelser fra saksbehandlere i kommuner som har mange spørsmål, og vi opplever at mange også opplever et stort press for å fatte vedtak som muligens ikke er forenlig med lovens tekst".

 Vi har derfor bedt Helsedirektoratet om en avklaring og tilbakemelding så fort de kan på følgende spørsmål: 

  • Kan det gis salgsbevilling til en bevillingshaver som har skjenkebevilling, slik at denne kan utlevere alkoholholdig drikk gruppe 1 sammen med take-away mat, jf. diverse oppslag i media den siste tiden? (Oppslag i TV2
  • Kan kommunen frafalle krav på hele eller deler av bevillingsgebyret?
  • Kan det gis bevilling i en overgangsfase uten at nødvendige prøver er avlagt av daglig leder, styrer eller stedfortreder?
  • Har direktoratet gjort seg noen tanker om forlengelse av bevillingsperioden? Det kan bli knapt med tid for mange kommuner, siden både arbeidet med alkoholpolitiske handlingsplaner og vedtak om bevillinger skal fornyes eller ikke, blir utsatt på grunn av den pågående pandemien. 

Direktoratet har lovet oss å svare på disse spørsmålene så raskt som mulig. Så snart vi mottar svar, vil vi legge disse ut i denne artikkelen. Før det blir lagt ut her, kan hverken vi i FKAAS eller Helsedirektoratet gi svar på de spørsmål dere har.  "Vi vil oppfordre kommunene til å være forsiktige med å fatte vedtak som kan vise seg å være lovstridige, selv om det kan oppleves som en håndsrekning til en bransje i krise",  avslutter Gro Gaarder. 

 

 

OBS! Informasjonskapsler på fkaas.no.

Ved å klikke "jeg forstår", godtar du bruken. Se vår personvernerklæring i hovedmenyen. Les mer

Jeg forstår

www.fkaas.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.